Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vår i trädgården

Nu när det våras kan det vara bra med en bok som innehåller allt det som ska göras under våren. "Vår i trädgården" är en alldeles ny bok från bokförlaget Forum som beskriver just det som är aktuellt nu.

Det är ursprungligen en engelsk bok av Steven Bradley som är översatt och omarbetad av Inger Palmstierna, välkänd författare och trädgårdsjournalist.

"Vår i trädgården" är bok nummer två i en serie trädgårdshandböcker med spiralbindning och utvikbara blad. Den första boken i serien heter "Höst och vinter i trädgården" och den recenserade vi under förra året.

Boken börjar med ett kapitel som heter förnya trädgården och det är en bra början som inspirerar till fortsatt läsning. För visst är det vad man känner för när det är vår, att plantera en massa nytt och förändra. Våren är ju den tid då man väntat länge och är full av lust att börja odla igen. Kapitlet innehåller många tips både vad gäller prydnadsväxter och nyttoväxter.

Boken har ett kapitel som utförligt beskriver olika förökningsmetoder. Där får man veta hur man ympar, gör en avläggare och tar sticklingar. Alltså flera bra sätt att få fler växter, antingen till sig själv eller till sina vänner.

Gräsmattan har fått ett eget kapitel, liksom dammen. I de kapitlen kan man läsa om underhåll och mycket annat som man har nytta av att kunna.

Hur man ska beskära sina växter hittar man i ett kapitel där det även finns rikligt med illustrationer hur man bör göra för bästa resultat. Dessutom finns det ett kapitel med allmänna råd.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Flera av kapitlen innehåller projekt med tydliga instruktioner hur man ska göra och vad som behövs för just det projektet. Exempel på projekt är: bygg ett stenparti, skapa en örtagång, bygg en upphöjd bädd och anlägg en liten damm. Varje projekt har ett utvikbart blad med flera beskrivande illustrationer.

Boken är full av vackra bilder som gör att man genast vill ut i trädgården och ändra om och plantera nytt.

Vår i Trädgården
  Titel:
Vår i Trädgården
Författare:
Steven Bradley
Översättning:
Inger Palmstierna
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9137112538

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB