Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gräsmattor och marktäckare

Gräsmattan är ofta trädgårdens centrum och stolthet. I den här boken får man veta hur den blir perfekt och sammetslik utan allt för mycket jobb. Vackra bilder!

En prunkande blomsteräng är helt betagande men inte det lättaste att åstadkomma, om inte förutsättningarna finns från början. Är jorden den rätta är mycket vunnet. Bra fröblandningar finns numera i handeln och författarna har många goda råd att dela ut.

Nästan halva boken handlar om marktäckande växter och det är något man aldrig kan rekommendera tillräckligt varmt. Dels finns det en mängd trevliga växter att välja bland, dels håller de färdiga mattorna undan åtminstone fröogräs. Huvudsaken att man inte väljer för många olika sorter utan låter växterna få breda ut sig. Planeringen är viktig, färgsättning, härdighet, växtsätt mm gås också igenom. När växterna väl har etablerat till sig, har man en ganska ogräsfri trädgård. Nota bene om man grävt bort rotogräset innan man planterar och från början har en bra jord. Marktäckare brukar inte behöva gödslas när de väl brett ut sig. Man rekommenderas att ta jordprov innan man sätter igång.

Sedan kommer en mängd växtförslag: buskar, perenna växter och ettåringar som kan behövas om luckor skulle uppstå. Sist kommer en del anvisningar om att dra upp växter själv och lite planeringsförslag. Allt som allt en inspirerande och trevlig bok.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Gräsmattor och marktäckare
  Titel:
Gräsmattor och marktäckare
Författare:
Bjørg A. Raybo och Odd Løvmo
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2005
ISBN:
9137124668

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB