Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Forumprofilen - gillar natur och fåglar!

Årets första forumprofil är kanske inte en trädgårdsmänniska i den meningen att hon finner till exempel rabattrensning så avkopplande, fast hon njuter av sin härliga trädgård på andra sätt. Hon gillar fåglar och särskilt höns har en alldeles särskild plats i hennes hjärta. Möt Myosotis!

Namn i forumet: Myosotis Medlem sedan: September 2007 Odlingszon: 3

#Beskriv din trädgård#

Stor trädgård i norra Skåne med gamla träd och stor gräsmatta. Landskapet är kuperat och runtom finns skog och betesmark. Jorden är mager och mycket stenig. Bor i ett riktigt köldhål där exempelvis Wisterian inte trivs och ett Eliseäppleträd har frusit ihjäl. Det är lavar på träden, mossa och blommor i gräsmattan och ogräs i rabatterna, naturen får vara med och självklart finns det gott om fågelholkar.

#Vad betyder trädgård för dig?#

Jag är fågelmänniska i första hand, inte trädgårdsmänniska. Har tyvärr inga gröna fingrar och även om jag älskar växter blir jag mest frustrerad över att aldrig lyckas med någonting. Så för mig är inte trädgård (att gå ut och rensa ogräs) en avkoppling på det sättet. Däremot älskar jag just den här trädgården med de fina träden, tystnaden och fåglarna som alltid finns här. Jag har växt upp i lägenhet och avskydde det, skulle aldrig mer kunna bo så. Det bästa med trädgården är att när som helst kunna gå ut och njuta.

#Vilka är dina tre favoritväxter?#

Bara tre, det var svårt. Det får bli snödroppe, krokus och miniiris för det är dem man blir gladast över att se och för att de blommar under min favoritårstid.

#Vad kan du gärna vara utan i trädgården?#

Knott. Det går inte att vara ute när de är som värst.

#Ditt bästa trädgårdstips?#

Skaffa höns!

#Varför är du med i forumet hos Odla.nu?#

Jag letade efter namnet på en blomma jag bara hade ett foto på (Trifolium incarnatum) så jag googlade efter ett ställe där man kunde ställa den typen av frågor och hamnade här. Sen blev jag kvar för här finns mycket kunskap. Själv har jag dock skrivit mer i småprats-, husdjurs- och naturavdelningarna och med tiden fått riktiga kompisar här, även irl-vänner.

Välkommen att besöka vårt forum!

Tidigare forumprofiler

Våga prova om och om igen! Frösådder största intresset! Med blick för blommor trädgården en fristad

#Tipsa mig om forumprofiler!#

Finns det någon i forumet hos Odla.nu som du tycker skulle passa bra som nästa forumprofil och som du vill tipsa om, eller känner du kanske själv att du skulle vilja vara forumprofil? Maila mig på helene@odla.nu och berätta!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB