Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Forumnytt! Odlaklubben Västs Semmelträff

Det är kul med Forumet på Odla.nu! Man "träffar" en massa trevliga människor där. Men ännu roligare är det när dessa människor sedan bestämmer sig för att bilda en lokal klubb och ses på riktigt också!

Av Sylvia Svensson

Den 11 februari hade Odla-klubben Väst träff, kallad Semmelträff, eftersom det medhavda kaffebrödet helst skulle vara en semla!

Jag har inte deltagit förr men nu bestämde jag mig att ta en titt. Och det var precis vad jag förväntade mig, en samling glada, trädgårdstokiga människor som inte hade några krusiduller för sig utan alla umgicks helt otvunget och som om man alltid hade känt varandra. Visst, vissa har ju varit med på flera träffar, men vi var också några nya som vågat sig med och inte kände vi oss mindre välkomna!

Jag har samlat ihop ett par intryck från de andra deltagarna om deras upplevelser.

Odlaiter ett trevligt folk!

Här kommer först Anne-Li i Olofstorp! "Lördagen den 11 februari 2012 har sedan en tid varit inskrivet i en massa människors kalendrar!

Varför då undrar någon…. Jo, då slogs dörrarna upp till Partille Brukshundsklubbs stuga i just Partille utanför Göteborg. Där har det numera blivit tradition att ett gäng glada odlaiter träffas för att dricka kaffe, äta semla och byta, ge bort och sälja eller köpa fröer och sticklingar. Dessutom hade vi ett lotteri som Sylvia och hennes man i år förgyllde med så att alla, även dom som inte själva haft möjligheter att deltaga med vinster, fick chansen att vinna i. Ett mycket uppskattat initiativ.

Årets träff drog ett drygt 25-tal personer. Detta träffande har formats under ett antal år, från början var det i en lokal som Ulrica i forumet ordnade, hon ”sådde de frö” som så småningom har utvecklats till denna Semmelträff. Men inte bara det, tillsammans med några andra har hon skapat ”Odla-klubben Väst” som dels varje år har just Semmelträffen, men även ett event i maj månad i Surte då vi lånar en parkering vid Surte Glasbruksmuseum, och bedriver ett bakluckeloppis med TRÄDGÅRD som tema!

Genom åren har detta artat sig till ett storstilat evenemang och många leenden kan man se i leden bland glada växtälskande fyndare! Naturligtvis är det växter och odlande som är i fokus, men själv har jag hittat goa vänner och som en annan medlem uttryckte det – Nu undrar jag bara - vad är det som gör odlaiter till ett sådant trevligt folk som man/jag mår så bra av att umgås med?

Med detta vill jag uppmuntra alla att kolla in under Forum/Trädgårdsforum/Resor och Evenemang. Mer kan dölja sig där än ni någonsin anar!

Och välkomna till Surte i maj månad! Håll utkik i tråden! Anne-Li i Olofstorp"

Odlaiter positiva och generös

Och så omk, eller Mia: "Jag smög mig in, 10-15 minuter efter utsatt tid. Var faktiskt lite nervös. Det verkar på Forum-sidan, som om de flesta har träffats förut och jag hade inte träffat nån tidigare ! Men jag mötte genast en fyrfoting; forummedlemmen Råttan, som var väldigt glad att se och nosa på mig. Svansen gick som en liten visp ! Matte dök upp och så enkelt var det, att börja lära känna nya vänner! Jag fick inte tillfälle att prata med alla, men vad jag verkligen kommer ihåg, är allas välkomnande och glada miner; "Jaså, det är DU som är "omk" !!"

Fick med mig många spännande fröer och fick, när jag var tvungen att åka, en enorm lust att åka hem istället för till jobbet, för att förgro. När jag väl åkte hemåt, vid 21:45, så vräkte snön ner. Planteringslusten avtog betydligt, tyvärr. Men den kommer igen !

Jag tror att jag efter mötet har funnit det där "speciella" som gör alla Odlaiter så positiva och generösa med allt från tips, fröer och skott! Naturen producerar en otrolig mängd fröer, rotskott, revor mm för att föröka och breda ut sig. Odlaiterna tar tillvara på dessa excesser och eftersom man själv inte har plats i sin egen trädgård och DEFINITIVT INTE vill slänga dessa fullt friska plantor, frön, skott och dylikt så ger man bort dem till andra personer som inte heller vill slänga dem, utan vårdar dem lika ömt som man skulle gjort själv, om man hade haft plats!"

På tråden Odla-klubben Väst kan du läsa om det hela.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB