Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Feng Shui för svenska trädgårdar

Författaren har tidigare gett ut en uppmärksammad bok Feng Shui för svenska hem. Nu kommer "trädgårdsvarianten" med samma tema.

Feng shui är en österländsk lära om hur människan påverkas av sin omgivning - av färger, former och material. Den beskriver olika energifält som vi inte ser men som vi ändå påverkas av. Feng shui betyder ordagrant "vind och vatten" och är ingen religion, utan en flera tusen år gammal lära om hur vi kan lära oss att leva i samspel med denna osynliga energi och därmed må bättre.

Feng shui strävar efter harmoni och balans. I trädgården kan det betyda rundade rabatter som får möta de raka husväggarna, skuggiga partier som kan väga upp soldränkta gräsmattor, höga och låga växter som balanserar varandra och ljusa och mörka färger som bildar kontrasterande samverkan.

Man måste inte ha en vidsträckt trädgård för att praktisera feng shui, man kan till och med göra det på balkongen eller på den lilla uteplatsen.

Boken inleds med en förklaring om vad feng shui är och vad de olika "verktygen", de fem elementen och yin och yang betyder. Man får handfasta råd och enkla tips om vad man kan göra för att undvika en rörig och otrivsam trädgård som ger skuldkänslor och känns som ett måste.

Här förklaras hur hus, trädgård och natur relaterar till varandra och var man ska börja när man vill skapa feng shui i sin egen trädgård.

Man talar om vilka växter och färger man kan välja och hur man ska planera för att uppnå harmoni. Här får man tips hur man gör en flerårig plan som man sedan förverkligar och hur man med enkla, små ingrepp kan förändra det som redan finns till det bättre.

Till sist får man en titt i författarens egen trädgård.

De mycket vackra fotona av Kerstin Engstrand och författarens lättfattliga text gör att boken i sig är en riktig njutning att ta till sig.

Feng Shui för svenska trädgårdar
  Titel:
Feng Shui för svenska trädgårdar
Författare:
Agneta Nyholm Winqvist
Foto:
Kerstin Engstrand
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-518-4127-4

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB