Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Februari

Februari - årets andra månad

Här lite förslag på vad man kan företa sig i februari:

  • Glöm inte bort våra vänner småfåglarna. Det finns inte mycket att äta i naturen så här års. Har du fortfarande rönnbärsklasar i frysen, häng upp dem i buskar och träd.

    Ge Kalle Koltrast ett tudelat äpple om dagen - han kommer att belöna dig genom att sjunga vårarior från trädtoppen senare på våren! En lämplig fröblandning för många av småfåglarna är den s.k. Polarblandningen, då den är utan havre. Havre äter i första hand bara domherrarna, de andra bara sprätter omkring med den.

  • Nu kan du börja med drivkvistarna! Ta in några kvistar från forsythia, rips, kastanj, körsbärskornell, brudspirea, ginst, rosenkvitten, slån, björk och vide m.fl. Passa även på att ta in kvistar när du beskär äpple och päron, det blir förtjusande blommor redan nu! Beskär du andra buskar med vackra grenar så experimentera, det kanske blir en rolig överraskning i form av ljuva gröna blad och en och annan blomma! När de väl har börjat grönska kan du lägga till några tulpaner eller andra snittblommor för att fullborda arrangemanget.

  • De första vårlökarna kan också börja sticka upp på varma platser i din trädgård! Gläds åt den kommande våren och följ noga vad som händer i trädgården! Gå gärna en runda varje dag.

  • Det är hög tid att kolla frökatalogerna - nyheterna brukar ta slut först!

  • Börja med förkultiveringssådderna nu. Verbena, fröpelargon, penséer, flitiga lisa, browallia, blomsterlönn, klockranka och varför inte palmer och en kaktusblandning!

    Så grönsakerna chili, paprika, kronärtskocka, selleri, jordgubbar, rosmarin och några till (se frösåddsartiklarna här på Odla!). Dessa behöver en ordentligt startsträcka för att hinna med!

  • Snickra ev. en lysrörshylla eller några extra fönsterbrädor med lysrörsarmatur över för dessa tidiga frösådder och sticklingar.

  • Kolla pelargonerna, fuchsiorna och andra vintersovare i din förvaring. När de börjar visa tecken på att vilja vakna, är det dags att ta in dem i ljuset, klippa ner och byta jord. Vattna försiktigt i början, sedan mer och börja gödsla efter några veckor.

  • Har du varit förutseende och satt några smålökar för drivning i boden kan du ta fram dem så fort de börjar komma upp ordentligt. Våriris, krokus, snödroppar, smånarcisser, pärlhyacint, scilla m.fl. brukar även säljas i småkrukor i blomsteraffärer så här års. Gör en glad vårkruka till lyst, den kan stå ute på altanen under dagar det är plusgrader, annars är den lätt att lyfta in i boden igen om frosten hotar. När lökarna har blommat färdigt i krukan kan du plantera dem i trädgården senare på våren.


    Drivkvistar


    Ett inneväxthus är ett bra hjälpmedel för förkultivering.


    Enklaste möjliga extrahylla för sticklingar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB