Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den kustnära trädgården

När man som jag bor intill Västerhavet, får man räkna med att salta vindar sveper in från havet och ställer krav på trädgårdens växter. De skall naturligtvis vara salttåliga, tåla vind och en hel del värme och torka sommartid och dessutom överleva den västkustska vintern med flera milda, men ofta blöta månader i sträck.

Ja, då är naturligtvis strandängarna den plats man först skall titta på för att finna lämpliga växter och få idéer om vilka växtsläkten som kan komma ifråga.

Titta hur naturens egen 'kustträdgård' kan se ut: gråbladiga havtorns- och slånbärsbuskar, doftande pors, silverskimrande videarter, silvriga martorn och strandmalört, magnifikt blågrå strandkål…alla dessa växter smälter väl in och harmoniserar med släta, gråa stenhällar och strandklippor, silvrig drivved, väderbitna, gråa trästaket och en och annan grå fiskarstuga.

Därför kan vi pröva att i våra kustträdgårdar odla växter med sådana färgnyanser i bladen, även om det är frågan om förädlade, odlade växter. De mjuka, milda färgerna förändras med ljuset vid havet; ena dagen lysande silvervita i solen, den andra dämpat blågråa och grågröna i svepande dis- och dimslöjor från havet…

Nästa sida 1 2 3


Solvända, backsippor och gräs

Geranium 'Ann Folkard'  och G. 'Mrs Kendall'
Aster 'King George', blåen, och Pieris jap. 'Variegata'

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB