Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Citroner och rosmarin i mitt kök

Det är ingen italiensk kokbok, men det är en bok som handlar om vad Sanna Töringe gillar att äta på sommaren, både hemma i Sverige och i Italien. Sanna hoppas bjuda på en del nya recept, som du aldrig har sett någon annanstans, men boken innehåller också några gamla favoriter.

Citroner och rosmarin i mitt kök

Av: Sanna Töringe, foto Helene Toresdotter Semic 2012, ISBN 978-91-552-5773-6

"Muraren sjunger kärlekssånger och hans hantlangare stämmer in i refrängen. Citronträden blommar och doftar och frukterna dignar i träden. Grannens tupp gal hest, kaffet på spisen puttrar, havet blånar mellan olivträden… nej, nu blir det för mycket, man kan storkna över det där Italien. Men solen finns där, muraren får sitt kaffe med mycket socker i och jag fortsätter att plantera min rosmarinhäck. Jag har hamnat på denna plats på jorden, längst ner i Salento i Apulien i Italien, och aldrig har maten varit enklare att laga och äta än just här."

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Så skriver Sanna Töringe i inledningen till sin nya läckra bok, fylld av sommarsmaker och läckra bilder. Det är en citrondoftande hyllning till både Österlen och Italien. ”Välkommen in i mina båda kök!" säger hon.

Det finns även oväntade recept, som Frittata med humleskott, Ogräspaj och Vild skogssallad! De vilda växterna från svensk natur, inklusive nässlor, är flitigt använda i recepten. Men här finns också typiskt italienska anrättningar, som den ljuvliga Limoncellon!

Ett recept som fick mig att dra på smilbanden var Fisksoppa där fisken har flytt! Det går ut på att om man är riktig fattig så att man inte har någon fisk, lägger man stenar från havet i soppan för att de små algerna på stenen ska ge smak! Skröna eller inte, men kul är det!

Den svenska säsongsmaten finns som en bas och skogen, ängarna och köksträdgårdslandet är som rika hyllor i sommarskafferiet. Nordiskt kök, vild mat och medelhavssmaker, det är en bra och för henne helt självklar blandning. Rätterna är lätta att laga och att lyckas med.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB