Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Buskar med fin höstfärg!

Det glöder med eldens alla nyanser just nu i min och många andras trädgårdar! Här kommer fina tips på buskar med vacker höstfärg!

Av Sylvia Svensson

Även om höstfärgerna inte har blivit så där jätteintensiva här i söder i år p g a värmen, så finns det alltid några säkra kort! För att glöden ska bli så intensiv som möjligt, bör man plantera buskarna i ett soligt läge.

Lysande bärbuskar

Mina blåbärsbuskar brukar alltid få en lysande rödorange höstfärg oavsett om det varit kallt eller inte. Både de inhemska, små sorterna som 'Putte' och 'Emil' och de amerikanska, högre buskarna glöder lika intensivt.

Det lilla japanska dekorationskörsbäret lyser just nu med intensiv orange ton! Sorten hos mig heter Prunus serrulata ’Kiku-shidare’ men många andra sorter kan också!

En alldeles självlysande orange höstfärg har aroniabuskarna! De svarta bären som sitter kvar länge även efter det att höstglöden har falnat gör den ännu mer spännande.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Prydnadsbuskar med höstfärg

Många olvon, Viburnum, är också säkra kort för den som önskar intensiva höstfärger. Många har dessutom läckert lackröda bär som dock fåglarna gillar.

Även många spireor får fina höstfärger, särskilt då björkspirean, Spiraea betulifolia.

Korallkornell, Cornus alba, blir intensiv röd och har vita, blådaggiga bär. Verkligen raffinerande. Den är vacker med sina röda grenar även sedan när både bären och löven har försvunnit.

Stor häxal, Fothergilla major, brukar bli alldeles mörkröd innan bladfallet!

Träd med höstfägring

Säkra kort med intensiva höstfärger brukar också många rönnar vara! På bilden ses Dodong-rönnen, Sorbus 'Ullung-do' i full prakt.

Lönnarnas prakt brukar däremot vara avhängig av hur kallt det varit på nätterna. Vill det sig väl kan särskilt de små japanska lönnarna få häftiga färger. På bilden ses min lilla Acer japonicum 'Aureum'_ i full glöd.

Läs mer om höstfärger

Höstfärger på benved Färgsprakande benved Upptäck svartaronian

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB