Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Böjelser och begär

I Göteborgs botaniska trädgård går rabatternas sommarskrud i temat _Böjelser och begär_. Kanske hittar du inspiration till att skapa en riktigt läcker rabatt i din trädgård eller till spännande kombinationer i krukor och kärl.

Av Sylvia Svensson

Kompositionen av sommarblommor finns dels i några av rundlarna vid entrén men också på de stora planteringarna framför Institutionsbyggnaden. Det är samma designer här som gjorde förra årets glödande vackra sommarrabatter, Birgitta Hagelin.

Rabatterna består till stora delar av växter med ”läckra” namn. Där finns sortnamn som ’Hot Chokolade’, ’Lemon Twist’, ’Chocamocha’ och ’Caramel’. Dessutom kombineras dessa gommens frestelser med många olika tobaksplantor och ett antytt lusthus för hemliga möten. Därav namnet på temat, Böjelser och begär.

Här finns dova brunrosa nyanser som ljusnar till gammalrosa, ljusrosa och slutligen silverrosa och nästan vitt. Dessa kombineras med limegult och mörkt chokladbrunt, som den dramatiska svartbruna dahlian ’Karma Chock’.

Några nya sorter är särskilt spännande, som den höga zinnian ’Queen Red Lime’ och den ståtliga rävsvansen ’Miriamelle’. Båda dessa har en färgkombination av rosa och lime.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB