Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommorna intar bostaden!

Enligt trendforskarna kommer vi år 2011 att vilja kombinera det nyttiga med det sköna, och vad kan då vara bättre än växter? När vårens växttrend, Modern Bloom, får sätta sin prägel på bostaden, kommer växterna att utgöra färgstarka och dekorativa inslag.

Från Floradania

Etik och estetik

Anja Bisgaard Gaede är trendredaktör hos Pej gruppen, Skandinavisk Trendinstitut, och arbetar med nya trender och tendenser från interiörvärlden: "Kunderna längtar efter skönhet, och är på väg bort från etikens stränga väg. Nu rör de sig mot mer estetiska och njutningsbaserade värden, även om de inte törs släppa förnuftet helt och hållet."

"Och, tillägger hon, njutningen ligger i att det är läckert, skönt och nyttigt på samma gång."

Att växter är helt rätt i det här sammanhanget är ganska uppenbart. Anja Bisgaard Gaede passar på att förtydliga det övergripande budskapet i vårens växttrend, Modern Bloom, som väl närmast står för principen att ”det ska finnas blommor i den moderna bostaden.

"_Många tycker att inredningen i den moderna bostaden blivit alltför avskalad och kylig, och då upplevs växterna som välkomna, färgstarka och dekorativa inslag.
De genomgående färgerna i växttrenden är blått och grönt, tillsammans med lila eller rosa. När man leker med färgerna där hemma, är det viktigt att det blir balans mellan själva krukväxten och ytterkrukan_."

Om blommorna är färgstarka ska fatet eller krukan ha en neutral färg, medan gröna växter däremot gärna kan piffas upp med hjälp av färgade eller dekorerade ytterkrukor.

Växtförslag till Modern Bloom-trenden:

Ökenros (Adenium) Krokus (Crocus) Hortensia (Hydrangea) Jasmin (Jasminum) Slideranka (Muehlenbeckia) Passionsblomma (Passiflora) Peperomia Ros Pärlhyacint (Muscari)

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB