Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tips till den nya bostaden

Växter skapar förnyelse och fräschhet i vardagsrummet och de håller i allt högre grad på att bli en självklar del av bostadens interiör. Placera dem strategiskt, beroende på hur de ska skötas, så får du full effekt av dem.

Inspiration från Floradania

Växter ställer olika krav på skötsel. En del behöver mycket ljus och vatten, medan andra kan klara sig fint utan vatten i upp till en månad. Som huvudregel ska de blommande växterna vattnas regelbundet, men de ska naturligtvis inte bada i vatten. Det kan vara en god idé att ha dem på en plats där till exempel det överblivna vattnet i glasen på middagsbordet kan komma till nytta.

Grön inredning

Växter är fantastiska när det gäller att ge inredningen extra personlighet och känsla, i synnerhet då de harmonierar med rummets utformning och funktion.

Plantera till exempel en vacker, rosafärgad Schlumbergera, höstkaktus, i en kanna i samma färg, och sätt den på matbordet, eller plantera några växter tillsammans i en snygg korg eller skål.

Det är också en trevlig idé att placera en växt i en söt ytterkruka som matchar böckerna och bokhyllans utseende.

Färdiga förslag

I takt med att växter får samma tyngd som alla andra inredningsdetaljer, utvecklas en mängd färdiga lösningar som snabbt och enkelt kan bli en del av inredningen.

Magnetkrukor med miniväxter är inte bara ett kreativt och funktionellt inslag i bostaden, där de kan göra stor lycka i ett barnrum eller på fläktkåpan, utan också på kontoret, där de kan placeras på skrivbordsbenen eller på en whiteboard i ett konferensrum.

En annan modern och smart inredningslösning är små suckulenter i träramar, som förutom att de är dekorativa och lättskötta, definitivt bidrar till att ge fotohyllan ett lyft.

Kryddträdgård inomhus

Under vinterhalvåret, då vi behöver extra vitaminer, är kryddörter ett välsmakande och sunt tillskott till kosten. Skapa din egen balkonglåda med kryddörter i fönstret, så har du dem lätt tillgängliga när du lagar mat.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB