Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommor viktigt i heminredning

Svensken tycker mycket om blommor. Vi vill gärna omge oss med både snittblommor och krukväxter, som har blivit en del av heminredningen. Det är kvinnor som fortfarande är mest intresserade av blommor, men männen ligger inte långt efter…

När man frågat män och kvinnor om de är intresserade av blommor blev genomsnittet 3,4 i en skala på 1-5. Kvinnornas medelvärde blev högre. Det låg på 3,8 medan männens intresse är på 2,9. Blomintresset ökar med åldern men också med inkomsten.

När det kommer till heminredning anses blommor ha ännu större betydelse. De flesta tycker att blommor är viktiga i heminredningen. På en skala 1-5 ligger genomsnittsvärdet på 4,1. Kvinnorna tycker att blommorna är viktigare i heminredning jämfört med männens uppfattning. Männen hade ett snitt på 3,9 och kvinnornas låg på 4,3.

Så ofta köper vi hem blommor

Kvinnor köper krukväxter oftare än män gör. Det har visat sig att 52 procent av kvinnorna och 35 procent av männen köper krukväxter två gånger per halvår eller oftare.

När det gäller snittblommor är skillnaden inte lika stor. Där köper 69 procent av kvinnorna och 61 procent av männen lika ofta.

Så här ofta handlar kvinnor och män snittblommor och krukväxter.

Vi handlar snittblommor oftare än krukväxter och det gäller svenskar i alla åldrar. Däremot köper de med högre inkomst fler snittblommor än de med lägre. Yngre personer köper gärna färdiga buketter, medan de mellan 50 och 64 hellre vill komponera sina buketter själv. Likaså vill kvinnor hellre komponera buketterna själv, än män.

Fotnot:
Uppgifterna bygger på Blomsterfrämjandets marknadsundersökning 1998.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB