Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Köp växter!

Växter har länge varit en del av heminredningen. Därför följer de danska trädgårdsmästarna även med i modet och trenderna för att kunna uppfylla våra önskemål.

Från Floradania

Don't Worry - Be Happy!

Budskapet i trenderna för 2009 är klart och tydligt: Vi behöver något upplyftande i allt detta prat om kris och det ska vara lätt att skaffa, trevligt och livsbejakande.

Det är precis så det är med växterna i årets fyra växttrender som står för både humor, modern art nouveau, den vilda naturen och intryck för alla sinnen.

Om finanskrisen kanske innebär att stora inköp till hemmet får vänta, hamnar de små sakerna i fokus, saker som kan förnya och förändra. Den trenden har de danska trädgårdsmästarna tagit till sig och trenden för 2009, som presenteras för de internationella inköparna på världens största växtmässa i Essen i slutet av januari, innehåller många förslag på hur växter kan skingra den dystra stämningen under det kommande året.

Växtbranschen har i flera år samarbetat med trendforskare för att varje år kunna utveckla ett sortiment som matchar strömningarna i samhället och 2009 kommer fyra olika stilriktningar att påverka vårt val av kläder och heminredningsartiklar. De danska trädgårdsmästarna står redo med förslag på hur växter kan användas i de olika trenderna.

Välkommen till "Happy home" i vår
Don't worry - be happy!" är mottot för vårens växttrend. Det är både en flykt från allt prat om krisen och en frisk fläkt i det moderna hemmets gråa, vita och svarta nyanser. Här är både själva växterna och sättet de används på små ljuspunkter i vardagen. Det blir färgglatt, överraskande och humoristiskt när optimistiska växter placeras i exempelvis hundens färgglada matskål. Kulörta underlag i plast med roliga budskap och lekfulla dekorationer fylls med växter som sätts ihop som "blandade karameller". Allt är tillåtet och alla kan hänga med.

Exempel på växter som passar in i denna trend:
Argyranthemum frutescens, Bellis perennis, Campanula, Dahlia, Dianthus, Exacum affine, Gerbera hybrid, Helianthus annuus, Kalanchoe, Primula, Ranunculus hybrid.


När finanskrisen kanske leder till att vi väntar med större investeringar i heminredningen, ökar intresset för de små sakerna som kan förändra och piffa upp tillvaron. De danska trädgårdsmästarna står redo med växter som matchar de fyra olika trenderna som kommer att påverka vårt val av kläder och inredningsartiklar under 2009.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB