Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Beskära träd och buskar

Det är inte varje dag det kommer ut bra böcker om beskärning, men Ingela Jagne har skrivit en som jag vågar rekommendera. Den heter rätt och slätt "Beskära träd och buskar" men den är så mycket mer. Författaren tar oss med varlig hand in i det mysterium som det är att tukta och beskära växter. Varför man gör si men inte så. Hon uttrycker sig klart och tydligt med ett bra språk.

Det är vackra och tydliga teckningar av Maria Henje som ledsagar texten och så finns det författarens egna tydliga foton förstås.

Fruktträd har, som sig bör, fått ett omfattande kapitel, där också lite ovanliga och främmande arter som oliv, fikon och mullbär får vara med. Och så vinrankor och amerikanska blåbär som kan ställa till bekymmer, men misströsta inte, här finns hjälp hur man binder upp och beskär.

När det gäller prydnadsbuskar får man veta precis det som behövs, varken mer eller mindre. Samma gäller häckar och rosor.

"Växter som vill upp använder sig av lite olika klätterteknik" börjar kapitlet "Klätterväxter" och så följer de olika möjligheter som står till buds - genialt uttryckt… inte ett ord för mycket!

Till sist får vi ett kapitel om växtvård - komprimerad och uppbyggligt. Och allra sist kommer "Beskärningslistor". Under "Övrigt" står det t.ex. rådjursresistent! Föredömligt! Jag läste boken från pärm till pärm och njöt. Nog sagt.

Ingela Jagne är hortonom och har arbetat som trädgårdskonsulent och rådgivare i Göteborgs Botaniska Trädgård och för Riksförbundet Svensk Trädgård och besvarar frågor i trädgårdstidningar m.m.

Prisma har gett ut boken och det ska dom ha en poäng för!

Beskära träd och buskar
  Titel:
Beskära träd och buskar
Författare:
Ingela Jagne
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-518-4332-3

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB