Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Äppelriket

Lagom till julen kommer här en given julklappsbok, en underbar bok om äpplen!

Bokens omslag, som illustrerar ett kvarhängande äpple, vackert pudrad med rimfrost, lovar redan gott och man blir inte besviken: fotona är underbara! Det finns både nytagna bilder, bilder på konst samt gamla fotografier och skisser.

Den är en mångsidig bok som bl.a. tar upp äpplets historia, myter kring äpplet, porträtterar några äppelpionjärer, ger läckra äppelrecept och mycket mer.

Boken börjar med att presentera äpplets historia i Sverige. Man börjar redan för 5000 år sedan, genom att berätta om den pålbyggnad som hittades i en mosse vid Alvastra i Östergötland och vad arkeologerna grävde fram där. Förutom allt annat, hittades även bevis på att våra förfäder odlade äpplen redan då!

Boken berättar sedan äpplets vidare historia på ett livfullt sätt, varvad med underbara bilder och läckra recept, liksom i alla de andra avsnitten.

Nästa avsnitt handlar om Österlen, skapandet av dess äppelrike och eldsjälen i detta arbete, den första länsträdgårdsmästaren Carl Ekenstam, som upptäckte de goda odlingsbetingelserna där. Gamla foton och teckningar levandegör berättelsen och naturligtvis kryddas även den av ett läckert recept.

Sedan fortsätter boken med spännande berättelser om äpplen och människor och händelser kring dessa. Vad sägs om dessa spännande titlar: Kärleksmagi i äpplets tecken, Äpplet som fick John Lennon på fall eller Svensk nybyggarkärna blev Rambo med hela Amerika?

Visst sätter bara titlarna fantasin i rörelse och saken blir alls inte värre av att ha läst de mycket trevligt skrivna texterna, tittat på alla vackra bilder och prövat på de underbara recepten.

Boken avslutas med en beskrivning av ett urval fina äppelsorter, även dessa härligt fotograferade i vackra korgar och skålar i en äppellund.

En verkligt vacker och läcker bok att önska sig eller ge bort som julklapp!

Äppelriket
  Titel:
Äppelriket
Författare:
Mia Gröndahl, text
Anette Åberg, foto
Janna Davidson, recept
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-518-3778-1

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB