Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets trädgårdsprodukt 2014

Årets trädgårdsprodukt gör oss alla till odlingsproffs. Vinnaren är korad. Rootmaster från Nelson Garden kammade hem priset i årets Elmia Garden Award.

Information från Elmia Garden

I år är det nionde gången som Elmia Garden korar en vinnare i tävlingen som belyser goda trädgårdslösningar. I 2014 års version av Elmia Garden Award är det Nelson Gardens självbevattnande och öppningsbara minidrivhus Rootmaster som går ur som segrare.

– Vi har tagit fram en odlingslåda som i princip gör det omöjligt att misslyckas med framdrivningen av småplantor. Nu kan vem som helst odla fram robusta och starka växter till sin trädgård. Dessutom är Rootmastern både miljövänlig och närproducerad, säger Ulf Fransson reklamchef på Nelson Garden.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Rootmastern är egentligen resultatet av flera års tester av redan befintliga produkter. Det man saknat hos minidrivhus har man utvecklat och förbättrat. Dessutom har den utfallstestats båda av personal på företaget och fristående aktörer och Nelson Garden har även patent på det nya odlingstråget.

Christina Säll, ordförande i juryn för Elmia Garden Award berättar att man i bedömningsarbetet utgår från flera aspekter, bland annat funktion, miljö, utseende och materialval. – Rootmastern är funktionell, hållbar och oöm samt lätt att sätta samman och ta isär när det blir dags för rengöring. Det gör att den håller för att användas många gånger och därför är den en självklar vinnare bland årets bidrag.

I juryn för Elmia Garden Award ingår Christina Säll, chefredaktör för Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott och Magnus Åström, creative director på Blink.

Juryns motivering lyder: Med Rootmaster har Nelson Garden vidareutvecklat den utrustning som gör det enkelt för alla hemmaodlare att få fram egna plantor med en produkt som kan användas om och om igen. Med funktionell design, tillverkad av återvunnen plast och dessutom närproducerad blir Rootmaster till glädje och nytta år efter år.

Rootmaster finns att köpa i OdlaShop!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB