Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets trädgårdsprodukt 2014

Elmia Garden utlyser för nionde året i rad tävlingen Elmia Garden Award, som vill främja goda trädgårdslösningar. För år 2014 är det som vanligt tio kandidater som tävlar om den åtråvärda titeln. Vinnaren koras på Älvsjö-mässan på våren.

Av Sylvia Svensson med leverantörens produktinformation

Precis som tidigare är de tävlande produkterna sinsemellan mycket olika. Jag presenterar här kortfattat de nominerade kandidaterna.

Fiskars presenterar KitchenGarden, en odlingslösning för inomhusbruk som håller de butiksköpta örterna färska. Denna bordsträdgård är tyst, diskmaskinsvänlig, enkel att använda och stilrent utformad. Som ljuskälla fungerar energisnåla LED-ljus. I premium-versionen kan ljusets färg justeras och med en timer kan även belysningstiderna justeras för optimala växtförhållanden.

Impecta visar upp Bindtråd. Snygg och praktisk bindtråd med en kärna av ståltråd som är överdragen med jute och bomull. Mycket hållbar och enkel att forma. Det mjuka ytterhöljet hindrar tråden från att skada plantan. 100 % biologiskt nedbrytbar. Tillverkad av enbart naturliga ämnen. Använd denna i stället för traditionell plastöverdragen bindtråd så slipper du alla småbitar som aldrig bryts ned i trädgården. Levereras i behändig förpackning innehållande 6 meter tråd.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Rölunda Produkter lanserar Rölunda Biokol. Träkol är sedan länge känt för sina goda egenskaper vid odling. Rölunda förädlar nu dessa egenskaper genom att blanda kolen med höns- gödselkompost. Det ger en färdig blandning att använda i trädgården som både gödslar och förbättrar strukturen i jorden. Produkten består enbart av naturliga råvaror.

Star Tradings Kombislinga drivs med solcell har sex runda LED-lampor. Slingan kan placeras i olika trädgårdsmiljöer och markpinnarna är löstagbara så att slingan även kan användas hängande.

Nelson Garden visar upp ett minidrivhus Root Master med unikt konstruerade pluggfickor. Root Master används till frösådd.

Emmaljunga Torvmull visade upp ett rabattkantstöd av svart plåt. Kanten är böjbar och kan placeras som gräsmattekant för att begränsa gräs från rabatten. Inga vassa kanter, bra för både fötter och tassar. Blir osynlig vid korrekt installation. T-formad jordankare gör den mycket stabil. Totalhöjd 130 mm, längder om 2,15 cm + skarvrör.

Fraska Vattentunna från Amforeas Medelhavskeramik är en tunna för att samla regnvatten. Den är av hårdbränd terrakotta, skapad för hand och skiljer sig därför stort från vanliga fabrikstillverkade tunnor av plast som används för samma ändamål. Till skillnad från vattentunnor av trä som har en begränsad livstid på ett par decennium så kräver denna tunna inget underhåll och kommer aldrig att försämras, den blir bara vackrare med tiden då ytan får en spännande patina. Vattentunnan rymmer ca 250 liter och är 90 cm hög.

Algomin® Mossa är en produkt att få grönt gräs utan mossa. Algomin® Mossa ska användas till gräsmattor där mossan tagit över och blivit ett problem. Produkten är både miljövänligt och långtidsverkande, och eftersom det är en näring – inte ett gift – är den ofarlig för både barn och husdjur.

Den belgiska plantskolan Bowery som var med på Elmia för första gången i år, presenterar ett hängande vårkörsbär Prunus x subhirtella pendula ‘Frilly Frock’™. Det är ett litet prydnadsträd med hängande grenar och vackra, krämgulkantade blad. Trädet blommar på våren med vita små blommor. Höstfärgen är mångfärgad och trädet passar bra för små trädgårdar, det blir ca 4 m högt.

Weibulls Horto presenterar en potatiskruka, PotatoPot. Det är en odlingskruka för potatis som kan placeras på terrassen, altanen eller trädgården. Du kan följa potatisens utveckling genom att lyfta upp innerkrukan. När potatisen är i den önskade storleken plockar du efter ditt eget behov, sedan sätter du tillbaka innerkrukan och låter potatisen växa vidare. 2-i-1-kruksystemet ger möjlighet för en kontinuerlig skörd från samma planta genom hela säsongen. Krukan har en vattenreservoar i botten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB