Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Anlägga en trädgårdsdamm

Har du planer på att anlägga en egen trädgårdsdamm? Då ska du följa vårt arbete under våren och sommaren. Vi utgår från en tråkig del av trädgården där vi placerar dammen. Och förhoppningsvis kommer vi till hösten att ha en anläggning som är ett smycke för hela trädgården.

Anlägga en trädgårdsdamm

Vi kommer att anlägga en damm med en storlek på knappt 2 x 3 meter. Hela partiet, dammen och planteringen runt omkring kommer att mäta ca. 4 x 4 meter. Djupet i dammen kommer att delas in i nivåer, från en zon på ca 30 cm runt om, till ett djuphål på ungefär en meter. Strax intill den egentliga dammen, kommer vi på den ena sidan att anlägga en sumpzon med ett vattendjup på 5-10 cm, och på den andra sidan, en källa där returvattnet från ett UV-filter kommer att pumpas ut.

Runt dammen kommer vi att bygga upp med sten och plantera en hel del växter. Tanken är att det så långt som möjligt ska se ut som en naturlig källa som kommer i dagen på den här platsen.

Efterhand som arbetet fortskrider kommer vi att lägga ut beskrivningar och bilder så att alla som är intresserade kan följa hur anläggningen växer fram.

Allt material vi använder, dammfolie, pump, filter, växter m.m. kommer från Aqua Interiör.

Du har kanske tips och råd att ge oss under vårt arbete.

Vi tar gärna mot förslag på olika lösningar, och har du bilder får du gärna skicka in dem. Om du vill, lägger vi gärna ut ditt material på sidorna om det kan hjälpa oss, eller våra besökare, som håller på, eller tänker anlägga en egen trädgårdsdamm. Vi är även tacksamma för bilder och beskrivningar på färdiga dammar som kan tjäna som inspiration för den som går i dammbyggartankar.

NÄSTA SIDA

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB