Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ampelpensé och Kornettblomma

Månadens Blomma april - Ampelpensé och Kornettblomma

April är snart här med all sin blomsterprakt. Här presenterar vi två härligt blommande skönheter, den ena för utomhusmiljön och den andra för inomhusmiljön.

Ampelpensé
Det är dags att se om balkong och uteplats när solen tittar fram. Gör det till en njutbar plats att vistas i när vårvädret tillåter. Den första grillade korven kan avnjutas i glada ampelpenséers sällskap. Ampelpenséer kan du hänga ut tidigt då de klarar några minusgrader. De bör dock ha växt till sig lite. Den ger både färg och liv åt en trist utemiljö. Sköter du den väl bildar den en fin, fyllig form och blommar länge. Ampeln exponeras för solljus, vind och värme från alla håll vilket kan göra att den snabbt torkar ur. Blomjord av bra kvalité och lecakulor i botten på ampeln är viktigt.

Kornettblomma
Kornettblomman har en liten, skör och söt blomma i varierande violett, blått, rött eller vitt. Blomningen sträcker sig mellan tidig vår och sen höst. Växten härstammar från Afrika och Madagaskar. Växten bör liksom andra gracila växter få en central plats i hemmet där den får vara i fokus. Krukor och underlag bör vara samstämmiga i färgtonen eller av neutral färg och helst vara svaga i färgen för att lyfta fram de små klockornas kulör. Den är enormt vacker och kan utgöra en underbar "vårrabatt" på ditt matbord, tillsammans med lite vackra föremål som du hämtat in från naturen, näver, kottar, kvistar och stenar. Varför inte plantera dessa växter i kopparkärl som är ett trendigt inslag i inredningen i vår?

En av vårens heta färger för din inredning är aqua och variationer på denna underbart friska kulör. Här kan man hitta matchande blommor både bland kornettblommor och bland ampelpenséer. Även gröna toner i stor variation är trendigt och lätt att kombinera med dessa frodiga skönheter.

Läs mer:
Inspiration vid användandet av ampelpensé och kornettblomma.
Så sköter du din kornettblomma.
Att tänka på vid införskaffande av ampelpenséer.


Kornettblomma


Kornettblomma
Foto: Blomsterfrämjandet


Ampelpensé 'Purple Rain'


Ampelpensé 'Purple Rain'
Foto: Blomsterfrämjandet
Weibulls

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB