Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ampelpensé och kornettblomma

Inspiration vid användandet av ampelpensé och kornettblomma

Första kvartalet är i princip över, vårsolen är stark och obarmhärtig. Snart står träden i blom och marken dryper av fukt. Fåglar kvittrar hela natten lång och håller oss vakna så vi kan ligga och fundera över arbete, sommarsemester, familj och hem...

Med det nyvunna ljuset, som avslöjar allt, är det också med nya ögon vi ser på vårt hem. Vi vill gärna transformera vår miljö efter vår egen inre känsla som ofta är friare och lättare då vi går mot sommartid.

Den lätta, fria känslan kan vi också se i en av vårens trender. Transparenta möbler, lampor, tyger och mycket plexiglas skuret i spännande barocka former kan vara läckert att pröva. Leken med ljus, både artificiellt och med transparenta gardintyger kommer mer och mer. Det ska självklart vara mycket glänsande material som ger en känsla av lyx och flärd som t.ex. blanka tyger, lackade möbler, guld, silver eller kopparfärgade väggar.

Färgmässigt så är de gröna, gula och aquablå färgerna stora i vår. Den gröna känns helt rätt i den tropiska naturtrenden som innehåller frodiga gröna växter, naturmaterial och till stor del inspireras av firandet av Carl von Linné.

De gula och vita nyanserna förknippas med den romantiska skira trenden där vi även ser inslag av guld och silver. Material som mosaik, metallmöbler med reliefmönster och lyktor i pappersdekorerat glas används men dock i enhetligt gult och vitt. Krackelerade ytor på krukor och fat och slingrande växter i rokokoinspirerade krukor kan vi också se.

Den aquablå färgen sätter prägel på en mycket färgexplosiv trend med underton av kitsch. Inredningen känns etnisk och den aquablå färgen dominerar i ett spektrum från cerise rosa, stark rosa, hallonröd, vinröd, klargul, lime och orange

Det är viktigt med mixen av färger för att göra det lekfullt och spännande. Inslag av plastmaterial, skulpturer, fåglar och fjärilar förstärker trenden. Här kan det vara kul att leka med olika starka kulörer på ampelpenséer i färgglada amplar. Om du inte har en kan du enkelt göra den själv.

Ett kul sätt kan vara att köpa en plastväska t.ex. en strandväska i ett härligt plastigt material, en gummiväska eller gummistövel. Klipp små hål i botten och förstärk gärna insidan med hönsnät så att tyngden av jorden inte tänjer ut väskan. Lägg lecakulor i botten och sedan jord av bra kvalitet. Plantera härliga penséer i glada gula och orange färger. Häng upp på uteplatsen med grovt snöre i matchande färg. Tänk på att dräneringen måste vara god så att rötterna inte står i vatten. Även kornettblomman kan passa in i naturtrenden eller i denna mer färgglada trend. Planteras gärna i koppar, silver eller krukor med svag kulör för att framhäva blommornas egen kulör.

Njut av fågelsång och andas in många djupa andetag av vårens luft!

Läs mer:
Ampelpensé och Kornettblomma.
Så sköter du din kornettblomma.
Att tänka på vid införskaffande av ampelpenséer.


Kornettblomma


Kornettblomma


Kornettblomma


Ampelpensé 'Purple Rain'


Ampelpensé 'Purple Rain'
Foto: Blomsterfrämjandet
Weibulls

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB