Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

2000 praktiska råd och tips för din trädgård

Med stor entusiasm delar författarinnan med sig av sin gedigna kunskap kortfattat men rikligt illustrerat. Hon målar krukor, gjuter betongplattor, förökar växter, sköter gräsmattan och tipsar om blommande växter för hela året.

Med sina många råd och idéer glädjer boken främst kanske de som nyligen har upptäckt trädgårdens tjusning. På ett enkelt och lättfattat sätt förklarar författarinnan grunden i trädgårdsskötsel. Men även gamla trädgårdsrävar kan säkert roas av ett eller annat tips, då boken tänjer över ett brett spektrum från hur man lagar trasig betong till vinterskötsel av dammen.

Tipsen går aldrig in på detaljer, utan är just vad titeln anger, tips. Men på 2000 tips hinner man ändå ganska långt i trädgården. De roliga och smarta lösningarna inspirerar till trädgårdsarbete, men vill man ha en bok för sträckläsning eller fördjupning bör man nog se sig om efter annan litteratur. Kompost avhandlas exempelvis på drygt tre sidor, så det ger dig en bra start även om du inte förstår processerna i lövhögen.

Boken är indelad i dessa nio avsnitt: restaurera trädgårdar, växter och plantering, trädgård i krukor, växtvård, skadedjur och sjukdomar, gräsmattor, vattenanläggningar, förökning av växter och allmänt underhåll. På nätet kostar de 173 sidorna mellan 123 och 249 kronor.

Min mamma köpte förra året en sommarstuga tillsammans med sin man. Efter att hela sitt vuxna liv ha bott i lägenhet så har de för första gången ansvar för eget hus och trädgård. Även om tummen inte sitter mitt i handen så är situationen ny för båda och därför bollar jag boken vidare till dem! Jag tror nämligen att den hamnar i rätt händer där.

Susan Lindh

2000 praktiska råd och tips för din trädgård
  Titel:
2000 praktiska råd och tips för din trädgård
Författare:
Pippa Greenwood
Svensk bearbetning:
Lena Månsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
1997
ISBN:
91-37-11148-5

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB