Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Natural Planting

Författarinnan är en av de verkligt stora i England. I den här boken lär hon ut konsten att skapa en miljö där växtvalet kommer att harmonisera med de naturliga förutsättningarna.

I exempel från olika miljöer och med olika klimat runt världen visar hon hur 'Natural Planting' fungerar och hur det går att anpassa idéerna till din egen trädgård.

Det gäller att ta vara på naturens egen rika växtvariation och förstärka den genom att använda växter som behöver mindre vatten och fordrar mindre eller inget tillskott av gödning och bekämpningsmedel.

Trädgårdsmänniskor över hela världen har börjat tänka mera ekologiskt och boken visar på ursprunget till detta nya sätt att se på trädgård.

Författarinnan förklarar hur förståelsen för växternas behov hjälper dig som trädgårdsägare att få dem att trivas och växa i varje del av trädgården.

Växterna kan t. ex. planteras i naturliga grupper i landskapet, som en äng i mellanvästern i USA, eller i en strikt geometrisk komposition som i en herrgård i England.

En väv av färger och former hittar man i rabatter från Holland och från Tyskland hämtas exempel på hur man genom ett medvetet växturval, bl. a. med hjälp av olika grässorter, kan klara sig undan med ett minimum av underhåll.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Möjligen kan detta sätt att se på trädgårdskonsten bidra till nya estetiska skönhetsvärden, beroende på hur växterna ser ut i sin naturliga omgivning, eller hur de kombineras i effektfulla mönster och färger.

På tal om färger, boken är full av utsökta fotografier av den kände engelsmannen Jerry Harpur. Bilderna visar underbara planteringar med olika teman och läckra färgkombinationer. Det är lätt att hitta alldeles för många planteringsidéer som man vill överföra till den egna trädgården. Problemet är snarare att kunna välja!

Alltså en mycket njutningsfull bok, som leder dig in på nya vägar i ditt trädgårdsliv.

Natural Planting
  Titel:
Natural Planting
Författare:
Penelope Hobhouse
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Pavilion Books Ltd 
Utgivningsår:
London, 1997
ISBN:
1857936159

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB