Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ympning av gamla träd

Hej!
Vi har ett mycket gammalt äppleträd i trädgården som trots att det ligger ner och är av ändå ger frukt. Äpplena är goda och vi vill inte förlora trädet helt även om det borde ha dött och slutat ge frukt för länge sedan.

Nu funderar vi på om man kan ympa in kvist från detta träd på ett rotskott som har kommit från ett fällt äppelträd och få detta att ge frukt även om inte rotskott ger frukt. Eller ska jag köpa ett nytt äppleträd och ympa på?

Mvh Gunilla

Odla Svarar: 

Du kan pröva att ympa på rotskotten, du kan t.ex. göra en helt ny topp med den gamla sorten och sedan klippa denna i form när den växer, så kanske du får ett helt, nygammalt äppelträd!

Ympning kan du läsa om här.

Sylvia