Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinterförvaring i förrådet

Jag odlade Kanna förra året för första gången. Fantastisk blomning och bladverk. Nå, jag tog in dem för vinterförvaring i förrådet, klippte ner bladverket till hälften. Då jag har andra växter på samma ställe så har jag haft lite koll på Kannorna också. I december såg jag att de börjat mögla där jag klippt. Är de förstörda? Jag klippte bort det mögliga och det har inte kommit tillbaka. Kanske skulle jag inte klippt ner dem alls då de står kvar i krukorna. Eller...?

Dessutom har nya skott växt upp i den ena krukan. Ändå har de inte fått en droppe vatten under hela tiden!

Vänliga hälsningar Eva-Lena

Odla Svarar: 

Det har varit lite för fuktigt i förrådet, då möglar de lätt. Men kannor övervintrar bäst om man inte klipper av bladen och om en del av jorden runt jordstammarna lämnas kvar. Man klipper på våren när man planterar om. Det börjar bli dags med kanna-väckning nu. Läs mer här hur man gör: http://www.odla.nu/artiklar/kanna.shtml

Sylvia