Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vinranka i vår trädgård

Hej Sylvia
Vi har en gammal vinranka i vår trädgård. Den förre fastighetsägaren hade den i ett växthus som vi rivit. Sedan ett par år har det kommit upp skott och rankor. Vi har gjort en enklare spaljé för att få upp rankorna i höjden. Nu undrar vi hur vi skall få dessa rankor att sätta frukt. Vi har läst i böcker om vinodling men inte lyckats hitta hur man skall sköta dessa rankor. Vi räknar inte med att bli vinbönder men det vore skoj att få se några druvor på dessa plantor.

Mvh Stig

Odla Svarar: 

Har ni någon aning vilken sorts vinranka ni har? För skötseln beror mycket på det.

Men eftersom den har varit i ett växthus så antar jag att den är ett "växthusvin" och därmed lite känsligare än frilands-sådana. Den behöver beskäras för att sätta frukt, men nu är det tyvärr för sent i vår, den blöder nämligen ymnigt om man klipper den efter jul.

Här kan du läsa mer:
http://www.odla.nu/arkiv/mv_juni00.shtml
http://www.odla.nu/bar/vindruvor.shtml

Sylvia