Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vill ha Syrénhäck

En häck ska upp mellan vårat hus och gatan (villaomr. ej så trafikerad). Trappan till huset slutar ca 1.5 - 2 m från gatsten.

Min kille vill ha Syrénhäck, jag är tveksam. Syrén behöver nog mer utrymme, med tanke på att man ska komma förbi och upp till trappan. Syrén växer väldigt långsamt har jag hört. Min kille tror att om vi anlitar någon som vet hur den ska klippas så kan vi hålla den smal och tät. Jag har läst att man då kan få gräsmattan full av skott.

Huset ligger som sagt nära gatan, jag vill ha en häck som skyddar lite från insyn och är lättskött. Läget är ganska mycket i väster. Ölandstok är en häck som är mycket vanlig här men jag gillar inte den, den känns "gammal". Jag har mest drömt om någon form av stenmur med några enstaka syren buskar innanför. Det är dock en kostnadsfråga. Ibland får man kompromissa.

Vore tacksam för tips.
MVH Anna

Odla Svarar: 

Jag avråder ifrån syrener! Dels sätter de en massa rotskott, blir med tiden mycket stor och dels ska ju häcken hållas någorlunda låg eftersom den gränsar till en trafikerad gata. Det finns många andra lämpligare buskar, kolla t.ex. sortimentet med marktäckande- och landskapsrosor! Rosenspirea skulle kanske också fungera?

Det kommer en stor artikel om häckar här på Odla, men den är inte utlagt ännu. Till dess finns dessa: http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml och http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml

Sylvia