Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vill ha mossa

Hejsan!
En del av min tomt är skuggig, blöt och mörk. Gräset växer mycket dåligt där, och allt eftersom vintrarna blir mildare dess fuktigare är det i jorden. Jag har fyra hundar som springer upp det lilla gröna som lyckats leta sig upp ovan jord.

Jag var till skogen med mina hundar och då slog det mig, varför inte ha mossa i stället för gräs när resten av tomten är en sk "naturtomt". Kan tillägga att vi bor mitt i skogen och att det gör mig inget att ha mossa i stället för gräs! Så hur får jag eller hur sår jag mossa?

Tacksam för svar,
Mvh / Maria

Odla Svarar: 

En mossmatta är mycket vacker när den trivs. Så pröva gärna med mossa. Du kan "så" mossa på våren/sommaren genom att hacka mossa i småbitar och strö detta på den önskade ytan. Håll sedan fuktig om det inte är det ändå. Du kan välja olika sorters mossor för att se vad som kan trivas bäst hos dig.

Det tar ju några år innan det är lika grönt och yvigt som i skogen, men den som väntar på ngt gott... Du kan ju sedan plantera in olika sorters ormbunkar också, för se brukar trivas där mossan trivs.

Läs gärna min mossartikel också: http://www.odla.nu/artiklar/mossa.shtml

Annat alternativ kanske vore att gallra träd så att du får mer ljus till den biten? Eller går det inte?

Sylvia