Växter på balkong - tips

Micke

Hej

Tänkte bara fråga vilka växter du skulle kunna rekommendera att ha på balkong?

Vi har fått ny, inglasad balkong i vår bostadsrätt (12 kvadrat), så utrymme finns. Skulle vilja ha nåt som står i kruka på golvet och ser bra ut, och som även tål värme bra. Som nåt litet träd eller så att ha i hörnet eller hörnen som är snyggt.

Tack på förhand.

Mvh Micke

Odla Svarar: 

Hej

Sådana här inglasade balkonger som du har fått är ofta bra ställen att göra en "Medelhavsträdgård"! Särskilt om balkongen är vintervarm eller det går att ordna med isolering och så kallad frostvakt, så att den håller några plusgrader under vintern.

Då kan du ha olivträd, citrusfrukter, hibiscus, eucalyptus och många andra exotiska växter, de tål ju värme. Men det är klart att under de varma sommardagarna är det bäst att hålla inglasningen öppen så att växterna inte torkar och får värmeslag. Det kan nämligen bli väldigt varmt om solen gassar på. Tänk också på att plantera i riktigt rejäla krukor, så kallade EPP-krukor är lätta och tåliga och isolerar bra både mot värme och kyla. Du kan kika på sådana här: EPP-krukor

Kolla det exotiska sortimentet hos oss i vår webbshop och se om du hittar något du tycker om. Ska det vara färdigt direkt så finns det stora växter att köpa i plantskolorna. Titta här för vårt sortment: Odla.nuShop

Jag föreslår också att ni skaffar riktigt rejäla planteringslådor som ni placerar på golvet och där ni kan odla lite kryddor, tomat, chili, sallat och liknande. Det är jättegott med egenodlade grönsaker. Det finns färdiga plantor att köpa av det mesta men sallat kan du förstås så i omgångar.

Fler idéer att läsa om och fundera på hittar du i kategorin Balkong och uterum här hos Odla.nu: Balkong och uterum

Lycka till med din nya balkong! /Sylvia