Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vad heter blomman

Kermesbär, Phytolacca americanaHej Sylvia
Du har hjälpt mig innan om blommor som jag inte har visst namnet på. Nu har jag en konstig blomma som jag fick av en kund till mig. Hon undrade om jag visste vad det var för sort, men tyvärr så visste jag inte det, så nu undrar jag om du vet.

Växten är mer än 1,5m hög, blomman rosaröd. Frukten eller bären som blir på växten är gröna och därefter blålila med mycket saft i som färgar händerna enormt. Jag har ingen aning om de är ätliga men de ser väldigt goda ut. Växten har antagligen fåglarna planterat.

Jag hoppas att du kan hjälpa mig för den är enormt vacker. Växten har legat på min salong hela eftermiddagen så bladen ser lite vissna ut.

Tacksam för svar och tack på förhand
MVH Elisabeth

Odla Svarar: 

Den är en kermesbär, Phytolacca americana.

Här kan du läsa mer: http://www.odla.nu/artiklar/phytolacca_americana.shtml

Sylvia