Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Syren eller häggmispel

Hej!
Jag vill ha en tät häck som inte ska klippas. Jag har sett att du ofta rekommenderar häggmispel, men den blir såvitt jag förstår inte så tät om man ska ha den oklippt? Är det så? Är i sådana fall syren ett bättre alternativ? Om man klipper den under uppväxten blir den ju ganska tät (detta kanske också gäller för häggmispel?) Är någon sorts häggmispel tätare än de andra?

Tack på förhand!
Anna

Odla Svarar: 

Man får klippa häcken under uppbyggnaden, annars grenar den sig dåligt och blir inte särskilt tätt. Både syren och häggmispel blir täta om de byggs upp ordentligt, men syren kommer med massor med rotskott som man får hålla efter om man inte önskar att den sprider ut sig för mycket.

Du säger inte hur hög häck du vill ha. Men om du inte vill klippa, så kan du kanske ha rugosa-rosor? Den häcken kommer ingen igenom sedan den väl är uppvuxen, men den blir inte så väldigt hög.

Läs gärna detta: http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml och http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml

Sylvia