Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Syren

Hej
Jag planterade en syrenhäck i höstas. Dom är ca 30-50 cm höga och har inte vuxit speciellt mycket under sommaren fast jag har vattnat en hel del. Jag undrar om jag kan lägga på marktäckande barr nu för att hålla undan ogräset? Och ska jag gödsla något nu eller ska jag vänta till i vår? Jag har vanliga bondsyrener.

Tack sam för svar
MVH Jenny

Odla Svarar: 

De tar ju tid på sig att etablera sig. Du får vänta till våren med att gödsla, det är lite sent för höstgödsel nu. Barr lägger du föst efter att jorden frusit något, annars flyttar mössen in!

Du kan behöva klippa ner dem något om du önskar en jämn, klippt häck. Om det är en friväxande häck som önskas så behövs det inte ännu. Ev. klippning görs antingen på vårvintern eller direkt efter blomningen.

Läs mer om syren här: http://www.odla.nu/artiklar/syrener.shtml

Sylvia