Steniga ytor

Hej,
jag vill veta vad jag kan plantera, eftersom där vi bor är mycket steniga ytor och det är svårt och plantera vad som helst?

Monica på berget

Odla Svarar: 

Hej!
Då låter det ju som om du kunde ha rejäla stenpartiplanteringar. Du kan använda de naturliga ”stenpartierna” du kanske redan har, fylla på lite mer jord i revorna och sedan plantera stenpartiväxter.

Eller så kan du anlägga stenparti. Här finns lite skrivet om stenpartianlggning: http://www.odla.nu/artiklar/stenp_3.shtml

Du kan också bygga terrasser, kanske av stenarna du redan har eller av torvblock om du önskar odla surjordsväxter (Se här: http://www.odla.nu/artiklar/surjord.shtml).

Stenar, murblock, byggslipers eller liknande kan användas om man vill odla något annat. På dessa terrasser kan du sedan odla växter som kräver lite större jorddjup, det kan du ju ordna genom att göra djupare terrasser och fylla på jord.

Grönsaker och kryddor går bra att odla i stora träramar eller i mindre ”pallkragar” och där kanske du har glädje av Odlas ”Pallkrageklubben” i Forumet!

Sedan har du ju möjlighet att odla i krukor, amplar och stora urnor. Där lämpar det sig särskilt bra att odla sommarblommor.

Som du ser, finns det mycket man kan göra även om man råkar bo på ett berg!

Sylvia