Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Smalare Magnolia

Hej Sylvia!
Jag har en ganska liten trädgård, men den ligger fint inramad av vinkelhus och höga häckar. Jag undrar om det finns någon magnolia som inte blir så vid? Jag vet att det finns en rad olika sorter.

Köket har ett stort fönsterparti ut mot trädgården, så magnolian skulle bli ett fint blickfång.

Jag bor i Skåne och trädgården är väl skyddad mot vind.

Yvonne

Odla Svarar: 

Om du skulle satsa på en magnolia i stamform? Alltså ingen buske utan ett litet träd? Det finns sådana att köpa i större plantskolor.

Magnolians naturliga växtsätt är dock som en bred buske, men med klippning kan man få den att växa lite smalare. Sorten 'Galaxy' är högväxt, 4-5 m, men relativt smal. Lägre men något bredare är den underbara rosa 'Leonard Messel'. De nätta buskarna 'Butterflies' (ljusgul) och 'Susan' (rosa) kan också fås uppstammade.

Mer om magnolior här: http://www.odla.nu/artiklar/magnolior.shtml

Sylvia