Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skydda avenbok mot rådjur

Har ett alldeles nybyggt hus med en tomt som ett jordupplag för närvarande. Spännande, eller hur? Vi funderar på häck och är intresserade av avenbok. Det vi behöver är en häck som skyddar mot insyn, även delvis mot vind. Sedan gillar vi detta att den växlar med naturen, eftersom vi har en tomt med hyfsat med skog på altansidan. Men, vi har också mycket rådjur. Eftersom det går åt mycket häck får vi köpa små plantor. Hur gör vi för att skydda dem mot rådjur, som finns gott om här, eftersom man ju inte ska tukta avenbok förrän den nått avsedd höjd? Bor i Vänersborg, söder om Vänern.

MVH Anette J

Odla Svarar: 

Avenbok är fin som häck, men någon större insynsskydd ger den ju inte vintertid. Men gillar ni att den växlar med naturen så är det ju OK. Men tyvärr gillas den av rådjur. När det gäller rådjur tycker jag att ni börjar med att sätta upp ett Gunnebo-stängsel bakom den blivande häcken, alltså så att det sedan döljs av häcken när den har vuxit upp. De späda plantorna bör ni också skydda från andra sidan genom att förankra hönsnät i marken och i häcken så att plantorna växer upp där inne. Förankra ordentligt, råbocken är aggressiv när det vankas mat!

Här kan du läsa mer om rådjur: http://www.odla.nu/artiklar/radjur.shtml och http://www.odla.nu/arkiv/odjur.shtml och http://www.odla.nu/metoder/blodmjol.shtml

Häckväxter som rådjur inte gillar: ölandstok, häggmispel, aronia, berberis, kornell, oxbär, sibirisk ärtbuske, tuja, syren och måbär.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.