Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Skaffa bin

Hej Walter!
Vad skulle du säga är det främsta anledningen till att man bör skaffa bin?

Vilka fördelar har det resp. nackdelar?

Oskar

Odla Svarar: 

Hej Oskar!
Det är en otroligt vittomfattande fråga du ställer. Den rymmer ju ett spektra av svar som kan omfatta allt från personliga tyckanden till biodlarens stora påverkan på miljön. Men om jag kort ska säga nå´t så är det nog upplevelserna tillsammans med bina som utgör det allra tyngsta argumentet. Och det påstår jag efter 50 år som biodlare. Här finns de mest fantastiska nätverk av påverkan och händelser i ett samhälle som för mig framstår som det ideala. Skapelsens krona nummer två utan tvekan. 

När biodlingen fångat dig och du är naturintresserad, för det är nästan en nödvändighet, så får du en inblick i något som man knappast kan fantisera ihop. Samtidigt får du ju vara med om att vara en miljökämpe av första rangen, bina är väldigt viktiga för vår närmiljö och skapar resurser i floran som du kan nyttiggöra dig. Det råder en enorm brist på bin i Sverige idag, kanske är bristen 70 - 90%, alltså borde det finnas runt 700 000 - 800 000 samhällen och nu är verkligheten kanske knappt 100 000 samhällen. 

Så nog är det angeläget att du allvarligt funderar över att bli biodlare, inte minst för att berika ditt inre liv, och visst kan det bli en del över också till plånboken. Men vägen dit är knagglig och lång så vänta dig inte för snabba ekonomiska vinster, men de kommer!

Kolla adressen nedan så får du en mera utförlig insyn i hur jag ser på biodlingen i stort. Har du fler frågor så hör gärna av dig, hälsar Walter Rutgersson, lycklig biodlare sen 50-talet!

http://www.odla.nu/artiklar/biodling.shtml