Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sibirisk ärtbuske

Hej,
vi har en häck av sibirisk ärtbuske. häcken har ett staket mellan sej och vägen. vet inte hur gammal den är men den är c:a 1,4 meter hög, men är bara "tät" och har bara löv över staketet. Jag undrar om det finns något som kan tänkas trivas tillsammans med ärtbusken? Kanske något vintergrönt. Både intresserad av något som kan tänkas växa upp och igenom ärtbusken, eller något som håller sej under metern, där ärtbusken är gles, bakom staketet.

Helst vill man ha något som ger insynsskydd året om, eftersom vägen har en hel del gångtrafikanter. Jag är intresserad av att experimentera lite helt enkelt(=

Tommy

Odla Svarar: 

Var bor ni någonstans? Om det är i södra landet, upp till zon 3-4, kan ni kanske pröva med klätterbenved? Låta dem först bilda en buskrad som täcker häckens kala "fötter", sedan kanske klättra upp i häcken lite? Alltså, klipp i början, så de grenar sig bra. Finns både som enfärgad grön och som brokbladig.

Kanske sorten Euonymus forunei 'Emerald Gaiety' skulle passa?
http://www.odla.nu/arkiv/mv_september00.shtml

Sylvia