Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Schersmin eller Jasmin

ingemar

Schersmin eller JasminHej!
Jag har försökt lista ut vad jag har som är vad med hjälp av tidigare frågor och svar, men kan ändå inte för mitt liv begripa vad som står här i trädgården. Busken planterades av min mormor för ungefär 30 år sedan och är drygt två meter hög, och nästan lika bred. Den är tät, men ändå luftig på något sätt - och bär vita blommor som doftar jasmin.

Nu till det knepigaste: Jag har bara hittat svar från dig om Schersminer, och att de blommar på våren/försommaren. MEN, det gör inte denna. Den blommar i början av augusti, högst två veckor. Sen faller alla blommor av inom loppet av ett par tre dagar.

VAD är det jag har?

Med hopp om svar,
Ulrika

Odla Svarar: 

Nog är den en schersmin! Läs mer här: http://www.odla.nu/artiklar/jasmin_kontra_schersmin.shtml

Att den blommar i augusti lär vara en sortegenskap, det finns massor av namnsorter som blommar allt från maj och tidig juni till juli, medan andra blommar sent, i augusti.

Om du har närbilder på blommorna så vore det lättare att försöka lista ut vilken sort det är.

Sylvia