Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Såtid

Tjena Sylvia,
nu undrar jag, när man ska så fröna man har av olika sorts växter. Ska man så dem nu i september, eller på våren? För jag vet att vissa frön behöver frost och sånt för att gro. Och det är en som motsäger mig nämligen med att så frön denna årstid. Hösten alltså.

Mvh Axel

Odla Svarar: 

Det här med frösådder är en hel vetenskap, det finns inget entydigt svar.

En del frön måste sås färska, t.ex. julrosor och en del andra.

Läs mer här:
http://www.odla.nu/artiklar/frofrossa_4.shtml

Vissa växter kan man så nu på hösten, läs mer här:
http://www.odla.nu/artiklar/hostsadder.shtml

Men det är ändå lejondelen av alla frön som bör sås på våren, antingen förkultiverar man dem eller direktsår på växtplatsen.
http://www.odla.nu/artiklar/frofrossa.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/frofrossa_2.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/omskolning.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/tabell_forgroning.shtml

Det finns mycket mer att läsa om frösådder på Odla och så finns det flera bra böcker i ämnet också, vilka är recenserade på boksidan:
http://www.odla.nu/arkiv/rec.shtml

Lycka till!
Sylvia