Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rodgersia

Hej!
Jag undrar hur rodgersia ser ut. Jag har en växt som jag fick frö av i Luleå. Den växte och blev jättepampig men blommade inte så jag kunde ta frön av den och jag undrar vad den heter och om det är rodgersia. Vet inte om den är tvåårig och växer upp igen. Den hade så ljuvliga mjuka, stora blad.

Tacksam för svar.
Hälsn/Metha

Odla Svarar: 

Hej!
Du talar om mjuka, ludna blad och en stor växt… då tänker jag genast på två olika växter: den ena är silversalvia, Salvia argentea alt. Muscatellsalvia, S. sclarea (kolla här: http://www.odla.nu/artiklar/salve_salvia.shtml). Den andra tänkta växten är kungsljus, Verbascum, av någon art, flera har mjuka, duniga blad. Bilder finns på nätet på olika håll, t.ex. här.

Sylvia