Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Prydnadsgräs och bambu

Hej Sylvia!
Jag planterade flera sorters gräs runt ett litet fågelbad i höstas. Det ena är rätt kraftigt och blir ca 1,5 meter. Det andra blir något lägre och får rosa vippor. Tyvärr har jag inte kvar namnen på dem. Det stora verkar ta sig men av det rosa syns bara mycket lite. Min fråga är om man måste ha fritt runt omkring plantan eller om den kan växa bland övrigt gräs. Detsamma undrar jag om min bambu. Ska den alltså stå fritt från övrigt gräs.

MVH
Ingegerd

Odla svarar:

När det gäller bambu, brukar den ta den platsen den vill ha och skyffla undan allt annat! Så det är bra att lämna gott om plats till den att växa i. Man kan däremot ha någon låg marktäckare vid dess "fötter" om man tycker att det är för naket, t.ex. myskmadra.

De andra gräsen låter som Miscanthus, japanskt gräs, och den med rosa vippor kanske är ett lampborstgräs (se här: Lampborstgräs) som även finns med rosa kolvar. Det är något känsligt mot vinterväta och övervintrar osäkert. Men vänta och se, det kanske kommer.

Det är alltid bra att lämna plats runtom för växterna så att de kan breda ut sig. Och som sagt, man kan täcka marken med antingen något dekorationsmaterial eller med låga växter, om man inte tycker om naken jord.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB