Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Prunus Accolade

'Accolade'Hej !
Vi köpte i höstas en Prunus Accolade som vi planterade. Jag har två frågor angående dess utseende.

Den har en lång stam (ca 170 cm innan grenarna börjar) och det syns väl att den blivit uppstammad, förmodligen innan den blev uppgrävd för den är väldigt knölig på den översta delen (40 cm) av stammen. Kommer det bli snyggare med tiden så dom här knölarna försvinner när den växer?

Den andra frågan gäller kronan där allt är böjt åt ett visst håll. Den ser ut som en böjd gles kvast med rätt tunna grenar. Kan vi göra nåt för att den ska få ett snyggare utseende? Det vore trevligt om kronan blev mer symmetrisk. Grenarna går fortfarande att böja lite försiktigt. Finns det nåt att göra, jag är rätt besviken på hur den ser ut nu !

mvh Carina

Odla Svarar: 

Den är förmodligen ympad på en härdigare rot, därav knölarna. När stammen blir kraftigare med åren märks de mindre.

Du kan hänga vikter på grenarna så att de böjs åt det hållet som du vill. Men ta det försiktigt, för grenarna på 'Accolade' är verkligen tunna och spröda, så ta inte för tunga vikter!

Här kan du läsa mer om att forma träd: http://www.odla.nu/artiklar/forma_trad.shtml

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.