Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Planera för ett litet grönsaksland

Hej,
Har äntligen blivit med trädgård (zon V) och börjat planera för ett litet grönsaksland som ska ligga på sydsidan om huset och nu läser jag på allt vad jag kan.

Jag tycker det verkar smart med en vattensäng men har inte hittat så mycket information. Det verkar som att djupbädd är en betydligt mer beprövad metod. Vilka nackdelar har en vattensäng jämfört med en djupbädd? Finns det risk att det blir för blött en regnig sommar?

Borde jag som nybörjare nöja mig med något enklare de första åren tills jag vet hur mycket tid och kraft jag har lust att lägga på trädgården?

Ska jag göra helt i ordning den redan i höst så den är klar när våren äntligen kommer?

Hälsningar Pernilla

Odla Svarar: 

Det finns en viss risk med att det blir för mycket vatten men om du gör några hål i presenningen så rinner det ut om inte hela området är vattensjukt. Djupsäng kan man göra om man har god och djup odlingsjord medan vattensängen passar på torra områden. Numera är det populärt med pallkragar men det är samma princip. Det är bra om den får ligga över vintern.

Läs mer här: http://www.odla.nu/artiklar/for_fun/kompost1.shtml

Göran