Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pil, bort eller inte

Hej Sylvia,
Vi bor i en sluttning (på en rullstensås tror jag) och har ett stort pilträd ca 3 meter från huset som ger härlig skugga men som också skräpar ner på taket och på uteplatsen. Dessutom tror jag att rötterna gått in i dagvattenrör...

Vi hade tänkt beskära pilen, men blir nu rekommenderade att ta bort den helt. Bortsett från det estetiska blir vi då oroliga för vattnet i marken och om det kommer bil fuktigare i marken och rinna in mer vatten under huset och in i torpargrunden.

- Vi har inbillat oss att pilen dricker vatten och därmed hjälper till att hålla torrt.
- Trädgårdsexperten hävdar istället att trädet drar till sig vatten...

Har du något råd att ge oss?

Mvh,
Rikard

Odla Svarar: 

Aj då, du tror att rötterna gått in i dagvattenrör?! Inte bra alls. Dessutom är 3 m från huset klart farligt om det skulle drälla ner på huset en stormig natt. Så nog tror även jag att det säkraste vore att ta bort det och ev. ersätta det med något annat träd som är mindre farligt.

Se här: http://www.odla.nu/artiklar/sakert_planteringsavstand.shtml

Sylvia