Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Okänd krukväxt

Acalypha wilkesiana, mosaikbladBladkaktusHej,
vi undrar om du kan hjälpa oss att hitta namnet på en mycket fin och lättodlad krukväxt har fått den i min ägo genom en stickling från en granne. Vad vi vet så blommar den inte, men kan när den har vuxit till sej få ganska så stora taggar på stammen. Varierar mycket i färg beroende på vart den i rummet blir placerad.

Har även genom sticklingar fått en kaktus som jag inte har en aning om vad det kan vara och hur den ska skötas. Den är nu ca 4 år gammal.

Bifogar lite bilder på dessa två krukväxter.

Hoppas på att du kan hjälpa oss.
Hälsningar Ewa och Lena

Odla Svarar: 

Det ser ut att vara Excoecaria cochinchinensis, på svenska kallad burgunderbuske.

Kaktusen är någon sorts bladkaktus, men då den inte blommar, är det jättesvårt att veta vilken art det kan vara. Mer om bladkaktusar finns att läsa här: http://www.odla.nu/artiklar/bladkaktusar.shtml

Sylvia