Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mot Kaniner

Jag bor utanför Malmö, lerjord zon 1, men vi har en kaninplåga. Förutom diverse kemiska medel som man ju kan sprida, undrar jag om det finns perenner som kaniner skyr eller avskyr. Kökslandet har vi skärmat av med 60 cm. nätstängsel, så det är OK. Men sen är det hela trädgården i övrigt, mitt på stora gräsmattan har de sin toalett! Jag tror inte jag är ensam om mitt "problem".

Hälsingar
Karin

Odla svarar:

Tyvärr är det så med kaniner att om de har sitt revir någonstans, så är det jättesvårt att bli av med dom! Vad som skulle kunna hjälpa är att ni omgärdar hela trädgården med ett nätstaket, som går en bit ner i marken också, så att de inte gräver sig in under staketet. Sedan kan ni ju alltid plantera buskar, t.ex. taggiga rosor, utmed staketet så att nätet döljs.

Taggiga växter tycker nämligen kaninerna inte om. Och så kanske ni vill skaffa en Canis gradis, hihi!! Jaha.. vaddå menar jag? Det är en stor hund på latin! Ursäkta att jag skojar... kunde bara inte låta bli! Jag har skrivit en lista om växter som rådjur inte gillar och det är i stort desamma som kaniner inte gillar, så pröva.

Rådjurssäkra perenner
Rådjurssäkra buskar och träd

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB