Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mot Kaniner

Jag bor utanför Malmö, lerjord zon 1, men vi har en kaninplåga. Förutom diverse kemiska medel som man ju kan sprida, undrar jag om det finns perenner som kaniner skyr eller avskyr. Kökslandet har vi skärmat av med 60 cm. nätstängsel, så det är OK. Men sen är det hela trädgården i övrigt, mitt på stora gräsmattan har de sin toalett! Jag tror inte jag är ensam om mitt "problem".

Hälsingar
Karin

Odla Svarar: 

Tyvärr är det så med kaniner att om de har sitt revir någonstans, så är det jättesvårt att bli av med dom! Vad som skulle kunna hjälpa är att ni omgärdar hela trädgården med ett nätstaket, som går en bit ner i marken också, så att de inte gräver sig in under staketet. Sedan kan ni ju alltid plantera buskar, t.ex. taggiga rosor, utmed staketet så att nätet döljs.

Taggiga växter tycker nämligen kaninerna inte om. Och så kanske ni vill skaffa en Canis gradis, hihi!! Jaha.. vaddå menar jag? Det är en stor hund på latin! Ursäkta att jag skojar... kunde bara inte låta bli! Jag har skrivit en lista om växter som rådjur inte gillar och det är i stort desamma som kaniner inte gillar, så pröva.

Rådjurssäkra perenner
Rådjurssäkra buskar och träd

Sylvia