Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lönnens rötter

ingemar

Har gjort en ny rabatt, fin jord och gödslat. På en platå en meter ovanför har vi lite skog. Vildväxt med mängder av syrener och 2 enorma lönnar. I min rabatt har jag allehanda växter som tog sig bra men senare slutade många att växa och många växter dog. grävde lite i rabatten och upptäckte att den var stenhård och utarmad, och full att rotsnurror. Jag grävde bort allt och la en markduk underst. På med ny bra jord men samma har hänt igen! Mullan försvinner och kvar finns bara rötter (små) och sand. Nu växer det inte ens ogräs där. De få växter som lever ser uttorkade och näringsfattiga ut.

Nu till frågan: kan det vara lönnarnas rötter som orsakar det. För syrenen har väl ytliga rötter?

Tack på förhand!
Weronica

Odla Svarar: 

Det kan vara både lönnen och syrenen. Båda har ju tämligen ytliga rötter som söker näring nära markytan och hittar de någon, så växer det snabbt ut sugrötter där.

Så mitt råd blir att du bara planterar marktäcksväxter där och gör din rabatt någon annanstans, där det inte växer träd eller stora buskar alldeles i närheten.

Läs gärna denna: http://www.odla.nu/artiklar/under_det_stora_tradet.shtml

Sylvia