Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Konkurrerar Magnolian ut andra växter

ingemar

Vill plantera en magnolia. Åtminstone i England kan den bli stor och skugga en del. Läste att för ett träd behöver det grävas en meter djupt. Det enda stället jag tror det funkar på är vid trädgårdslandet eller i mitten av det. Kanske norrdelen av landet? Ganska skyddat söderläge. Är det en dålig idé om man vill odla potatis, lök, jordgubbar eller sallad i landet?

Eva

Odla Svarar: 

Det är ingen dålig idé och på norrsidan av trädgårdslandet skuggar den ju inte heller. Men ha den så pass långt ifrån kökslandet så att dess rötter inte tar all näring därifrån.

Hos oss blir de flesta inte alls så stora som i England och du kan välja en mindre sort, t.ex. Magnolia 'Leonard Messel' (se här: http://www.odla.nu/artiklar/magnolior.shtml) som inte har särskilt stora rötter.

Sylvia