Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kärleksört

Hej
Jag skulle vilja veta om man ska klippa ner de vissnade kärleksörterna nu. Jag har gjort det i några år nu på hösten, men har även hört att man hellre ska låta dem stå och kanske bara binda ett band om dem under vintern.

Är det bättre att klippa ner dem till våren?

Jag vet inte riktigt vad för typ av kärleksört vi har, men den är ganska ljusgrön på vår och sen får den först rosa blommor på sommaren som skiftar till vinröda på hösten. Nu har de blivit nästintill svarta. Beror det på för mycket regn på sistone?

Tacksam för svar!
MVH
Josefine

Odla Svarar: 

Att de blir svarta beror på både regn och frost. Om du inte tycker de är dekorativa att ha över vintern, då rimfrost kan göra dem riktigt vackra igen, kan du förstås klippa, men annars är det faktiskt bättre att låta bli och klippa till våren i stället.

Läs mer här:
http://www.odla.nu/artiklar/froskont.shtml

Sylvia