Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kalla eller Kanna

När jag var liten hade min mamma en krukväxt som hon kallade för "kanna". Den hade röd-gula blommor och gräsgröna blad om jag inte minns fel och den såg ut som den blomma som nu säljs under namnet kalla. Jag köpte en sådan på en blomsteraffär här i stan (på senvåren som utplanteringsväxt) för några år sedan då jag blev så glad att återse något som jag inte sett sedan jag var liten. Min undring är om den egentligen är så ny eller om det är som trädgårdsväxt den är ny?

Ingvor

Odla Svarar: 

Om det nu är kalla (Zantedeschia aethiopica syn. Calla africana) eller kanna (Canna indica) får vi bara gissa.

Men om den verkligen ser ut som de som säljes under namnet kalla, är det bara det att växten vanligen vid den tiden hade vita blommor och inte gul/röda...

Blommorna ser ut som papperstrutar.

Numera finns det nya varianter för friland som har blommor i rosa, gula, orange och röda toner, men på 50-talet såg jag inga sådana. Den vita är en gammal rumsväxt från "mormors tid" då man inte hade centralvärme och rummen också brukade vara större och svalare. Den jämnvarma centralvärmen tål denna växt inte utan den torkar in.

Även Kanna har man haft som rumsväxt förr. Där har man denna röd/gula färgkombination. Blommorna ser ut som iris eller gladiolus, se bilder i min Kanna-artikel här på Odla.nu!

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.